Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu branza de vaci stafide si bezea

Am primit aceasta reteta prin posta acum cativa ani, aici in America, de la mama mea. Este scrisa de mana ei si intitulata „Prajitura cu branza de vaci si bezea ” de la Tanti Anicuta. Tanti Anicuta a fost sora bunicului meu. Isi petrecea verile la Fagaras si in copilarie o vizitam foarte des impreuna cu bunica mea, Herta, care era de origine germana. Tanti Anicuta facea prajituri superbe, ardelenesti, cum nu am mai intalnit in alta parte. Vizitele la ea se desfasurau in curte, la soarele de dupa amiaza al verii, la o cafea, cu prajituri delicioase. Copil fiind, consumam doar prajiturile, cafeaua nu era de nasul meu si de altfel, nici nu imi pasa de ea. De prajiturile ei delicioase imi aduc insa aminte foarte bine.
Am ocolit reteta cativa ani, nu stiu de ce. Intr-o zi, am prins curaj si cum aveam si niste branza de vaci prin frigider, iar sotul meu nu se omoara cu placintele cu branza romanesti, m-am hotarat sa fac reteta aceasta. Surpriza! Toata lumea din casa s-a batut pe ea! Multumesc, Tanti Anicuta, pentru reteta, si tie, mama, pentru ca mi-ai trimis-o, ca tare buna si de succes a mai fost prajitura de la voi!
Reteta are trei etape si este foarte usor de pus impreuna.
  1. Un aluat care se coace doar pe jumatate, asa, vreo 20 minute.
  2. O crema de branza de vaci cu care se unge aluatul copt pe jumatate.
  3. O bezea care se face din albusuri batute cu zahar si care se aseaza peste crema de branza.
Totul se pune la cuptor si se coace pentru inca 20 minute. Ar trebui sa arate cam asa:
Prajitura cu branza de vaci si bezea
Prajitura cu branza de vaci si bezea
Si cand o taiati, ar trebui sa arate cam asa:
Prajitura cu branza de vaci si bezea
Prajitura cu branza de vaci si bezea
 Nu este foarte dulce, dar este usoara si delicioasa. Perfecta pentru vara! Mama incheie reteta la sfarsit cu: Te pup dulce!
Si eu pe voi si sper sa va bucurati de aceasta prajitura!

No comments:

Post a Comment