Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu branza dulce si bezea

 Timp preparare: 

1 ora

 Portii: 

20 buc (tava 20x30)

 Ingrediente:

Blat - 3 galbenusuri , 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 10 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 plic praf de copt (10 gr) stins in zeama de lamaie , 2 plicuri zahar vanilat.Umplutura - 450 gr branza dulce, 5 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri de gris.Bezea - 3 albusuri, 5 linguri de zahar, 1 praf sare.



 Instructiuni preparare

Adaugam intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.
Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 min.
prajitura cu branza dulce si bezea (6)
Pregatim umplutura – branza se amesteca cu zahar, oua, gris,  zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
prajitura cu branza dulce si bezea (8)
Dupa timpul de coacere se scoate blatul  din cuptor , se pune deasupra umplutura de branza dulce si se introduce din nou la cuptor ~ 20 min.
Intre timp, se bat albusurile cu sarea, apoi adaugam treptat  cate o lingura de zahar.
Albusurile se bat pana cand zaharul se dizolva complet si se formeaza o spuma densa.
prajitura cu branza dulce si bezea (1)
Cand compozita din branza  s-a inchegat ,  se  scoate prajitura din cuptor si se adauga  deasupra bezeaua obtinuta mai sus.
prajitura cu branza dulce si bezea (2)
Se introduce tava din nou la cuptor~160 C pana  bezeaua devine  usor aurie si se intareste.
prajitura cu branza dulce si bezea (3)Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit (trecut prin apa rece).
prajitura cu branza dulce si bezea (5)Pofta Buna

No comments:

Post a Comment